terça-feira, 19 de junho de 2012

Бібілотека Кораес

    • Бібілотека Кораес

      Бібліотека Кораес є центральною публічною бібліотекою Чіосу. Історична інституція, історія якої сягає 1792 року, є однією з найдавніших та найбільших бібліотек в Греції. Спочатку бібліотека була лише прибудовою до Вищої школи Чіосу. Її перша колекція складалась з книг, що належали Адамантіосу Кораесу та іншим представникам грецької інтелігенції закордоном. Після знищення бібліотеки під час різанини в Чіосі 1822 року, Кораес надіслав велику кількість книг, щоб допомогти відновити колекцію. У 1833 році Адамантіос Кораес помер. Згідно його волі, значна частина книг та рукописів його колекції повинна бути передана Чіосу.

      У 1881 році руйнівний землетрус відбувся на острові Чіос. Враховуючи масштаби збитку, було прийнято рішення розмістити бібліотеку в будівлі, яка служить і до наших днів. У 1948 році Філіп Аргенті фінансував будівництво другого поверху бібліотеки. У період між 1975 і 1978 роках, будівля була розширена та модернізована з метою розміщення колекції фольклору, що належала Аргенті. За ці роки бібліотеці вдалося придбати безцінні книги, рукописи, періодичні видання, газети, картини, монети, карти та інші предмети, що стало можливим завдяки пожертвуванням видатних інтелектуалів.

      Одним з найцінніших скарбів бібліотеки є Опис Єгипту - серія з 14 ілюстрованих томів, опублікованих в період 1809-1822, та профінансованих Наполеоном на честь Адамантіоса Кораеса.

      Адамантіос Кораес народився 1748 року, вивчав медицину в Монпельє у Франції. 1788 року переїхав до Парижу. Слід зазначити, що Кораес ніколи не практикував медицину. Втім, він став блискучим філологом та одним з інтелектуальних провідників Грецької Революції 1821 року. Його Батьківщина, яка на той час перебувала під ярмом Османської імперії, та острів Чіос були постійно в нього на думці.


      Translated by Anastasia Doroshenko (July 2012) 

Nenhum comentário:

Postar um comentário