sexta-feira, 13 de julho de 2012

Άνοιγμα της Βιβλιοθήκης ΚΟΡΑΗ στην κοινωνία

Chiosnews

Άνοιγμα της Βιβλιοθήκης ΚΟΡΑΗ στην κοινωνία


Πε 12/7/2012
 Στροφή και άνοιγμα της Βιβλιοθήκης «Κοραής» στην τοπική κοινωνία με σειρά συγκεκριμένων δράσεων αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Εφορευτικό Συμβούλιο.
Πρώτη δράση είναι η έκθεση για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης του νησιού από τους Τούρκους, δεύτερη η δημιουργία ενός νέου θεσμού διαγωνισμού ποίησης και διηγήματος, ο οποίος θα διενεργείται ετήσια και με συγκεκριμένη δομή και τρίτη η πρόσκληση του Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου, Χρίστου Μπελλέ, σε πτυχιούχους, ερευνητές, φοιτητές και λοιπούς ενδιαφερόμενους, για ανταλλαγή απόψεων που έχουν να κάνουν με την Ιστορική Βιβλιοθήκη.
 Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Πρόεδρος και το Εφορευτικό Συμβούλιο αποφάσισαν τα κάτωθι:
 
Α. Θεσμοθέτηση διαγωνισμού ποίησης και διηγήματος
Δημιουργούμε το νέο θεσμό διαγωνισμού ποίησης και διηγήματος, ο οποίος θα διενεργείται ετήσια και θα έχει την παρακάτω δομή:
·        Τοπικός Διαγωνισμός Ποίησης από 15 έως 18 χρόνων
 
·        Τοπικός Διαγωνισμός Διηγήματος από 15 έως 18 χρόνων
 
·        Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης από 19 χρόνων και άνω
 
·       Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος από 19 χρόνων και άνω
 
Όροι συμμετοχής:
α. Κατατίθενται πέντε (5) ποιήματα σε Α4 που δε θα υπερβαίνουν τις δέκα (10) σελίδες συνολικά  (στο διαγωνισμό ποίησης).
β. Κατατίθεται ένα (1) διήγημα σε Α4  από πέντε (5) έως  δέκα (10) σελίδες (στο διαγωνισμό διηγήματος). 
γ. Αξιολόγηση διαγωνιζόμενων: Εννεαμελής επιτροπή από διακεκριμένους κριτές (δύο Καθηγητές Φιλοσοφικής, δύο φιλόλογοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δύο δημοσιογράφοι και τρεις  λογοτέχνες).
δ. Χρόνος υποβολής: 1 Αυγούστου μέχρι 31 Δεκεμβρίου.
ε. Χρόνος αξιολόγησης: 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Ιουνίου.
στ. Χρόνος βράβευσης: Αύγουστος, στα πλαίσια σειράς εκδηλώσεων του Ιδρύματος.
ζ. Τρόπος κατάθεσης: Στο φάκελο εμπεριέχονται τα ποιήματα ή το διήγημα με ψευδώνυμο. Εσωκλείεται, επίσης, μικρός φάκελος σφραγισμένος με το πραγματικό όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνα  που αντιστοιχούν στο ψευδώνυμο.
η. Τόπος κατάθεσης - αποστολής:    Δημόσια Κεντρική Ιστορική  Βιβλιοθήκη            « Κοραής»,  Κοραή 2,  Τ.Κ. 82100, Χίος.   
Περισσότερες πληροφορίες: www.koraeslibrary.gr, Τηλ. 22710-44246.
 Β. Συναντήσεις συνεργασίας -  σύνθεσης  με τον Πρόεδρο του Ε. Σ.                 
Ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου, Χρίστος Στεργ. Μπελλές, καλεί πτυχιούχους, ερευνητές, φοιτητές και λοιπούς ενδιαφερόμενους, για ανταλλαγή απόψεων που έχουν να κάνουν με την Ιστορική Βιβλιοθήκη και την αξιοποίηση του ανείπωτου θησαυρού της, για εκπόνηση διδακτορικών διατριβών εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος, μεταπτυχιακών, πρωτότυπων μελετών κι ερευνών, όπως και έκδοση αντίστοιχων βιβλίων και μονογραφιών, στα πλαίσια του ενδιαφέροντός τους.
 Οι πόρτες, τέλος, της  Βιβλιοθήκης θα είναι ανοικτές και τα ώτα ευήκοα στον πάσα ένα που θέλει να καταθέσει τις απόψεις του. Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως θα καταγράφονται με το δέοντα σεβασμό. Οι παραπάνω συναντήσεις θα λαμβάνουν χώρα κάθε Τρίτη κα Πέμπτη και ώρα 10.00 έως 14.00 κατόπιν συνεννόησης.  Τηλ. επικοινωνίας: 22710- 44246.
 
Γ.  Έκθεση για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης του νησιού από τους          Τούρκους               
Η  έκθεση, που πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Περιφερειακή Ενότητα Χίου, θα είναι ανοικτή για το κοινό από σήμερα και κατά τη διάρκειά  της (ένα έτος) θα λάβουν χώρα  διαλέξεις που αφορούν στην Τοπική Ιστορία,  την απελευθέρωση του νησιού από τους Τούρκους, καθώς και την ιστορική  πορεία του τόπου μέχρι σήμερα. Στη σχολική περίοδο –  και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς –  θα προσπαθήσουμε να καταστήσουμε κοινωνούς των παραπάνω δραστηριοτήτων μας και τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
                   
                                                                                      
                                                                                                 Ο Πρόεδρος 
Χρίστος Στεργ. Μπελλές


Διαβάστε Σήμερα          [τι είναι αυτό;]


Nenhum comentário:

Postar um comentário